Freegym-koulutus – mitä on Freegym?

Kuva Facebook Iisalmen Naisvoimistelijat Ry

Olen para-aikaa junassa matkalla takaisin Iisalmesta Helsinkiin. Tämä lauantaipäivä on vierähtänyt  Voimisteluliiton Freegym-koulutusta vetäessä Iisalmessa. Mukana oli hieno 20 hengen porukka innokkaita uusia ohjaajanalkuja. 
Freegym on harrastekonsepti, jossa yhdistyvät kehonpaino- ja voimaharjoittelu, parkour, voimistelu ja voltit. Olen ollut alusta asti mukana konseptin kehityksessä ja Freegym on tänä päivänä hyvinkin laajalle levinnyt lapsille ja nuorille suunnattu harraste! Freegymiä voit harrastaa voimisteluseuroissa, joista löytyy koulutetut ohjaajat.
Freegym sisältää erilaista voimaharjoittelua, jossa liikkeinä on perus lihaskuntoliikkeiden lisäksi esimerkiksi flag, front ja back lever tai muscle up. Vaikeusliikkeissä taas harjoitellaan esimerkiksi voltteja eteen ja taakse, arabialaista ja flikkiä. Jotta näitä liikkeitä voidaan tehdä, täytyy perus voimistelutaidot olla kuitenkin hallinnassa, mikä tarkoittaa kuperkeikkojen, kärrynpyörien, käsilläseisonnan ja esimerkiksi puolenvoltin osaamista.
Freegymillä on myös pikkusisar Ninjagym, joka on suunnattu ala-asteikäisille ja sitä nuoremmille. Konseptin rakenne on sama kuin Freegymissä, mutta lähestymiskulma hivenen eri, kun kohderyhmänä ovat pienet lapset.


Kuva Facebook Iisalmen Naisvoimistelijat Ry
Molemmat tunnit ovat erinoimaista treeniä myös toisen lajin oheisharjoitteina. Oli kyseessä sitten jalkapallo, jääkiekko, ratsastus tai vaikka uinti. Tunneilla opitaan kehonhallintaa ja hahmottamista, ketteryyttä ja notkeutta ja myös erilaista voimantuottoa esimerkiksi staattisten pitojen sekä erilaisten hyppyjen ja ponnistusten kautta.
Lisää tietoa Freegymistä löydät täältä.
Kuva Facebook Iisalmen Naisvoimistelijat Ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s