Mitä sunnuntaisin kuuluu tehdä?

Päivällä puuhastelin omiani ja yhtäkkiä jäin ihmettelemään, että ompahan hiljaista, eikä koirasta näy jälkeäkään. No löysin hänet istumasta nojatuolista näin. Tuo viltti oli viikattuna tuossa selkänojan päällä.

Tämä sunnuntai on ollut todellinen onnistuminen! Tiedättekö sen täydellisen sunnuntain, kun saa tehtyä vaikka ja mitä, mutta kuitenkin kaikki ne asiat ovat sellaisia, ettei tarvitse tehdä pakolla ja koko päivän fiilis on rento. 

Kotiuduin Iisalmesta 12 jälkeen yöllä ja heräsin täysin virkeänä tänään aamulla seitsemän aikaan. Siinä tovi makoiltiin Minin kanssa sängyssä, ennen kuin kiskaistiin lenkkikamat päälle ja lähdettiin vuoden ensimmäiselle juoksulenkille!

Vuoden ensimmäinen vitonen ei tuntunut höyhenen kevyeltä, mutta kyllä tämä tästä vielä lähtee!  Juoksu ei ole aivan minun juttuni ja meikäläisen laiskan letkeä askel yhdistettynä tuohon panssarivaunun tehoilla ja nuoren oriin innolla juoksevaan koiraan oli täydellisen epäsopiva kombinaatio. Mini tuskin huomaisi, vaikka raahautuisin sen perässä makuultaan. Niin intona se on, kun pääsee juoksemaan.

Lenkin jälkeen nautiskeltiin kaikessa rauhassa aamupala, hetken aikaa vain olin ja sitten lähdinkin salille tekemään jalkatreenin. Jalkatreeni on minun toinen lempparitreeni, mutta siinä menee aina niin raastavan kauan, vaikka kuinka pitää tauot lyhyinä. Päivän punttiin meni kaikkine lämmittelyineen tunti ja 20 minuuttia.

Tein tänään myös proteiinipannareita aamupalaksi. Ei mennyt ensiyrittämällä aivan nappiin, paloi koko lätty pannuun kiinni.

Salilta menin suoraan ruokakauppaan tekemään koko viikon ruokaostokset. Niska limassa raahasin kauppakasseja tuota Kallion mäkiä ylös vain todetakseni, että salireissuni aikana talon hissi on hajonnut. Noh, ei siinä muuta kuin tärisevin jaloin kädet turtana raskaista kasseista ja kauhean vessahädän kanssa kapuamaan kahdeksanteen kerrokseen. Voi veljet, kyllä siinä rappuja kavutessa mietin, että onko minun tarpeen päästä asuntoon asti ennen kuin hissi on korjattu.

Toivotaan että hissi ehditään korjaamaan huomisen aikana. Minille jo ehdotin, että voiko tehdä illan viimeiset tarpeensa hiekkalaatikkoon. Ei jostain syystä kuulemma käynyt.

Viikon ruokaostosten lisäksi olen myös tehnyt ensi viikon ruuat sekä tiskannut kaikki tästä koituneet tiskit. Sen lisäksi olen pessyt kolme kooneellista pyykkiä ja pesimpä myös koiran. Minillä on vähän näkynyt hilsettä turkissa niin kokeilin sen pestä Dermosilin turkinhoitoaineella, johon lorautin vähän vauvaöljyä. Hilse näyttäisi kadonneen ja turkki kiiltää.

Sen verran ehdin myös tänään, että värjäsin kestovärillä ripset ja kulmat. Tämän kaiken jälkeen sain itseni nousemaan vielä sohvalta ja lähtemään tunnin iltalenkille! Ai niin ja kaikista parasta, nukuin tänään myös päiväunet.

Kaikin puolin siis täydellinen sunnuntai ja vastauksena otsikon kysymykseen – sunnuntaisin kuuluu tehdä sitä mikä huvittaa.

P.S. Näin sunnuntain ratoksi voin kertoa pienen tunnustuksen. Kulunut viikko on syömisten suhteen mennyt aivan pellossa. Tarkoitan siis sitä, että olen saattanut syödä useampanakin iltana päivälliseksi pizzan. Eikä ole tullut edes huono omatunto. Viikon irrottelu aterioiden kanssa sai aikaan sen, että salilla on uudet ennätykset painoissa paukkuneet, mutta se sai myös kaipaamaan takaisin jiiriin ja puhtaasti syömistä. Eli win-win, ei muutaman päivän herkkuputkeen kuole eikä se kehitystä pysäytä.

Tsemppiä alkavaan viikkoon, joku väitti, että tulisi lunta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s