Kulmien ja ripsien kestovärjäys kotona

Värjään usein kotona itse kestovärillä ripset ja kulmat ja varsinkin kesämeikissä tämä on kovinkin näppärää. Mitä muuta sitä enää tarvitsee kuin päivettyneen ihon. Ja ehkä jotain väriä ja hohtoa huulille ja poskipäille. Mutta näin periaatteessa. Viime viikolla otin jo varaslähdön tähän kesäpreppiin ja sen takia varmaan tällä viikolla iski takatalvi.

Kulmien ja ripsien värjääminen kotikonstein ei ole mitään rakettitiedettä ja nykyään tuotteita on saatavilla melkein marketeista lähtien. Omani olen ostanut Kinnusen tukkuliikkeestä, mutta samoja RefectoCilin värejä olen nähnyt muuallakin. Väriaineiden lisäksi tarvitset myös hapetteen, sopivan välineen tuotteen levittämiseen sekä kipon, jossa värin sekoittaa.

Yhden värituubin hinta näyttäisi pyörivän ainakin Cocopandalla, Elevenillä ja Bangerheadilla noin kuuden euron hujakoilla. Hapetteissa hinnat näyttävät vaihtelevan viidestä kahdeksaan euroon. Nyt näyttäisi nimittäin olevan kyseisen brändin tuotteet noissa verkkokaupoissa vielä alessa!

Itselläni on tällä hetkellä käytössä kaksi sävyä kulmakarvoille ja yksi ripsille. Yleensä tavoitteena on saada ripsistä mahdollisimman mustat ja siihen paras väri on sinimusta. Perus musta näyttää jopa vähän lämpöiseltä sinimustan rinnalla. Kulmille minulla on käytössä sävyt 3.1 Light Brown ja 1.1 Grafit.

Kulmaväriä olen joutunut vaihtelemaan useammin, sillä ajan saatossa hiusten väri on muuttunut melko paljon. RefectoCilin värejähän voi sekoittaa keskenään mielensä mukaan. Viimeaikoina olenkin lisäänyt tuohon vaaleanruskeaan sävyyn aavistukseen tuota graniitin harmaata, jotta kulmien väri ei olisi liian lämmin. 

Ennen-kuva. Minullahan ei omasta takaa ole kulmissa ja ripsissä juuri yhtään väriä, mikä sinänsä on ihan luonnollista, kun olen hiusväriltänikin pesunkestävä blondi.

Miten värjäysprosessi sitten käytännössä tapahtuu? Lähdetään liikkeelle ripsistä, sillä niissä värin vaikutusaika saa olla pidempi. Sekoitussuhteena käytän niinkin tarkkaa kaavaa kuin noin 2cm pitkälti väriä tuubista ja noin 10 pisaraa hapetetta. Ja aina on hyvä tullut.

Sekoita väri huolellisesti pienessä lasissa. Tätä varten myydään erillisiä kuppeja, mutta esimerkiksi muovinen shottilasi toimii myös hyvin. Kun väriaine ja hapete on sekoitettu tasaiseksi, lähdet yksinkertaisesti harjaamaan väriä ripsiharjalla ripsivärin tapaan silmiin.

Jos väriä joutuu silmään se kyllä kirvelee ja tällöin huuhtele silmä huolellisesti runsaalla vedellä ja vanulappua käyttäen. Jos olet herkkäihoinen tai allerginen, niin toimi pakkauksen ohjeiden mukaan ennen kuin laitat tuotetta ripsiin.
Tämä on se kaikista imartelevin vaihe, kun odotellaan värin vaikuttamista.

Itse annan värin vaikuttaa vaihtelevasti 10-20 minuuttiin. En muista, mitä pakkauksen ohjeissa tarkalleen sanotaan (tallessa ei ole enää kuin itse tuubit), mutta noudata niitä. Sillä välin kun ripsien väri vaikuttaa, sekoitan kulmavärin ja levitän sen esimerkiksi vanupuikolla. Riippuen halutusta lopputuloksesta vaikutusaika vaihtelee minulla yhdestä viiteen minuuttiin. Jos käytössä on tuo vaaleampi väri, niin annan sen olla yleensä viitisen minuuttia.

Jos lopputulos jää liian vaaleaksi tai kulmakarvojen välillä epätasaiseksi, toista levitys ja annan vaikuttaa taas minuutista muutamaan minuuttiin. Eli jos tuotetta jää levityksen jälkeen yli, älä heti hävitä sitä, vaan tsekkaa ensin tilanne. 
Värin poistan haaleassa vedessä kostutetuilla vanulapuilla. Ensin kulmat ja sitten ripset. Jotta väri ei tarttuisi ihoon, olen levittänyt ennen väriä silmäluomelle sekä silmänalusille Vaselinea, jolloin mahdollisesti ihoon osuva väri ei jytkähdä ihoon kiinni.
Kulmakarvojen kohdalla en ole tätä tehnyt, mutta periaattessa kulman voi ympäröidä vaseliinilla, jottein mitään sattumuksia pääse tapahtumaan.

Koko operaatioon minulla menee suunnilleen 30 minuuttia, eli mikään koko illan operaatio tämä ei onneksi ole. Väri kestää minulla vaihtelevasti 3-6 viikkoa. Itse meikkaan ihan normaalisti eli käytän myös ripsiväriä ja tietenkin säännöllinen meikinpuhdistus kuluttaa väriä nopeammin.

Jos mielit muotoilla kulmat samalla kertaa, suosittelen sen tekemään värjäyksen jälkeen. Tämä siitä syystä, että ensinnäkin iho ärtyy nyppimisestä, eikä sen päälle ole järkevää levittää väriä. Toisekseen värin myötä esiin tulee pienimmätkin hajakarvat, jolloin saa perusteellisesti siistittyä kulmat.

Ja lopputulos. Kulmakarvoja ilmestyi saman tien merkittävä määrä lisää. Laittaa miettimään, pitäisiköhön ne nyppiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s