Tilannetsekki – kun koira ei pysy karvoissaan

Tässä postauksessa kirjoittelin siitä, että meillä on täällä meneillään turkinkasvatusoperaatio. Emäntä pyrkii omansa pitämään minimissä, mutta koiralle olisi toivottavaa saada tuonne vatsaan vähän hahtuvia lisää.
Lähtötilanne ja tämän hetkinen tilanne ovat näkyvissä alla olevassa kuvassa. Eihän tuo vatsanalue tule missään vaiheessa olemaan tasaisesti karvan peitossa, mutta kuurin aikaan paljasta ihoa oli näkyvillä paljon ja karva oli harventunut myös kainaloista ja iho oli aavistuksen ärtynyt.
Käytössä ovat olleet nyt Balansin sinkkijauhe sekä lohiöljy. Nämä olen vaihtelevasti sekoittanut raejuuston, piimän, märkäruuan tai nappulan joukkoon. Mini on saanut nyt ohjeen mukaisen määrän, eli yhteensä neljä mitallista sinkkijauhetta ja kahden pumppauksen verran öljyä. Mini nikottelee vähän tuolle öljylle, Tuoksu ei selvästikään ole kaikista houkuttelevin. Joka kerta ruoka on kyllä tullut  kuitenkin syötyä. 

Tuotteet on tilattu Riemukauppa.fi, jossa ovat tälläkin hetkellä tarjouksessa settinä 29,90€ (normaalisti 33,40€).

Vasemmalla olevassa kuvassa siis näkyy lähtötilanne. Iho oli vähän ärtynyt ja karvaa oli todella vähän. Sitä myös lähti mainittava määrä, ottaen huomioon koiran turkin laadun ja määrän. Oikean puoleisessa kuvassa lisäravinteet ovat olleet käytössä reippaan puolentoista kuuakuden ajan. Ihon ärtyneisyys on poissa ja vaikkei karvan määrä ole radikaalisti lisääntynyt, kaljuille alueille on kasvanut hienon hienoa, vähän nukkaaa muistuttavaa karvapeitettä. Eli iho ei ole enää täysin paljas.

Mielestäni myös tuo vatsanseudun karvaton alue on kaventunut. Lisäravinteiden lisäksi uskon, että suuri merkitys on ollut myös sillä, ettei manttelia ole tarvinnut käyttää vajaaseen kuukauteen. Manttelin käyttö nimittäin on myös saattanut osaltaan vaikuttaa siihen, ettei tietyille alueille ole karva päässyt kasvamaan.

Nykyisellä annostelulla olettaisin tuotteiden riittävän vielä reippaan kahden kuukauden ajan. Tämän jälkeen sitten katson jatketaanko samalla setillä vai kokeillaanko jotain uutta. Mini saa päivän aikana niin erilaisia ruokia, kun ruoka valikoituu eri tilanteissa käytettävien palkkojen mukaan, joten erillinen sinkki- ja öljyannos on ollut mielestäni hyvä lisä. 
Erot turkin kiillossakin ovat vähän tasoittuneet. Tämähän voi olla myös vain karvalaadun vaihtelusta johtuvaa, eli turkki ei ole samanlainen joka puolella kroppaa. Tulen vielä erikseen kirjoittamaan tänne Minin turkinhoidosta muustakin kuin lisäravinnenäkökulmasta, eli palailemme seuraavan kerran vähän eri näkökulmalla tähän turkkiasiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s