Vuonna 2020 aion… – miten saavuttaa tavoitteet?

Uusi koti alkaa pikkuhiljaa olemaan valmis. Vielä puuttuvat muun muassa verhot ja kattolamppu olohuoneesta.

Mahtipontiset uuden alut, startti puhtaalta pöydältä, totaalinen kurssin kääntö elämässä, uudet rutiinit. Uusi vuosi on uuden alku. Mutta jos vuodessa on 365 päivää, niin täytyykö odottaa aina vuoden loppuun, että voi uudistaa itseään ja alkaa elämään elämää, jota haluaisi elää? Tuskin sentään.

Itse olen aloittanut myös erittäin monena maanantaina ja kuukauden ensimmäisenä päivänä ”uuden elämän”. Nämä ponnettomat yritykset ovat toistuneet niin usein, ettei niissä enää ollut edes mukana yrittämistä. Tällä kertaa jokin tuntui silti erilaiselta.

Muutto pois Helsingistä oli todella hyvä päätös. Uusi oma asunto todella tuntuu kodilta, tuntui jo heti ensimmäisestä muuttolaatikoiden sekaisesta yöstä lähtien. Arki tuntuu kaikessa tavanomaisuudessaan todella ihanalta. Näistä lähtökohdista katsottuna juuri tämän vuoden vaihtumineni tuntui erityisen mahtavalta, jännittävältä ja uuden alulta.

Tämän vuoden listalla on paljon asioita, joiden keskeisin teema on tehdä sitä mistä nauttii ja löytää uusia asioita, joiden saralla kehittyä ja löytää oma intohimo. Haaste onkin se, mistä aloittaa. Niinpä päätin löytää itselleni muutaman uuden harrastuksen. Sellaista tekemistä, josta nautin, mutta ei ole ollut mahdollista tehdä. Nyt elvytän siis vanhan ratsastusharrastuksen ja uutena aluevaltauksena aloitan baletin!

Uusi ruokavalio ja treeniohjelma tuntuvat todella hyvältä!

Suurin asia kuitenkin on se, että tulevana vuotena aion panostaa omaan henkiseen jaksamiseen ja stressin hallintaan. Se on osa-alue, jolla ei varmasti tule ikinä valmiiksi. Aiemmin nuorena ja opiskeluaikoina en stressannut mistään. Viimeisen puolentoista vuoden ajan olenkin sitten stressannut kaikesta.

Nämä eivät ole uuden vuoden lupauksia vaan asioita, joita tulen tekemään ja asioita, joita tulen muuttamaan.  Jätetään siis tänä vuonna lupaukset tekemättä ja annetaan suoran toiminnan puhua puolestaan.

Vuoden ensimmäinen päivä alkoi mukavasti pitkällä lenkillä koiran kanssa sateessa, hyvällä jalkatreenillä uudella treeniohjelmalla uudella salilla sekä suunnitellen vuotta 2020, mitä haluan aloittaa ja mitä saavuttaa.

Mini todella nauttii kun on enemmän tilaa, enemmän ulkoiluvaihtoehtoja ja pian alkaa treenitkin!

Olen aiemminkin kertonut, että olen niitä ihmisiä, jotka rakastavat listojen tekemistä. Omien tavoitteiden kirjoittaminen ylös on näistä listoista suosikkini. Se on hauska juttu, kun kirjoitat jotain asioita ylös ja palaat listaan kuukausien päästä, sieltä saakin ruksata aina yllättävän monta kohtaa saavutetuksi tai merkitä ”in progress”.

Omien tavoitteiden kirjaaminen on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella tehokas keino konkretisoida omat haaveensa, toiveensa ja tavoitteensa. Jos omat suuret tulevaisuuden haaveet ja unelmat tuntuvat olevan vielä epäselvää utua, aloita simppeleistä jutuista:

  1. luen kaksi kirjaa
  2. aloitan uuden harrastuksen
  3. soitan yhdelle ystävälle tai perheenjäsenelle kerran viikossa

Käytä muotoja aion tehdä tai tulen tekemään. Ilmaisut toivon ja haluan eivät konkretisoi tavoitetta samalla lailla. Pieni juttu, mutta sillä on merkitystä. Lista itsessään voi olla niin pitkä tai lyhyt kuin itse haluat. Tärkeää on, että siellä on realistisia asioita. Totta kai maailmanympärimatka, täydellinen kumppani, perheenlisäys ja onnistuneet sijoitukset ovat yhtä lailla realistisia asioita ja isoista elämää muuttavista asioista on aivan yhtä tärkeää unelmoida. Lisää listalle siis sekä lyhyessä ajassa toteutettavia asioita, että pitkän tähtäimen tavoitteita. Palaa listaan muutaman kuukauden välein, ruksaa saavutetut tavoitteet ja päivitä listaan asiat, jotka olet jo tehnyt matkalla kohti omia tavoitteita ja unelmia.

Kun olet kirjoittanut listan, jätä se kaapin perälle. Sen olemassaolo ei tarkoita sitä, että elät sitä listaa tuijottaen päivästä toiseen. Se on vain paperi, jolle konkretisoit asioita ja sen jälkeen elät niitä tavoitellen.

Vaihdoin Fit24/7 -salilta Fressille. tykkään todella paljon Fressin salista. Täältä löytyy kaikki mahdolliset laitteet ja välineet, on tilaa vaikka salilla olisi enemmänkin väkeä, tämä on vain kahdeksan minuutin matkan päässä ja pysäköinti on ilmainen ja aina on parkkipaikalla tilaa! Kyllä, olen nykyään myös autollinen!

Aivan mahtavaa uutta vuotta ja tuoretta vuosikymmentä teistä jokaiselle! Olkoon se menestyksekäs ja onnellinen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s